Fysisk aktivitet, Hälsosam livsstil, Mindfulness

Breathwalk, yoga under gång

Har kikat på vad breathwalk är under året som gått, nyfiken på att testa. Nu har jag varit med. Breathwalk  är en utveckling av kundaliniyogan, där vi tar med yogan ut i naturen och utför till fots. Breathwalk har många hälsogivande effekter och är ett enkelt, naturligt och effektivt sätt att må bra.

Det finns några olika utbildningar till breathwalkinstruktör och jag fick möjlighet att följa med på en elevs slutprov. Vi började passet med att väcka kropp och sinne med några positioner och en fördjupad andning. Sen får vi instruktioner om själva vandringen som idag består av en kombination av andning, mantra och handrörelser, i takt med stegen. För en del blir det mycket att hålla reda på, men tappar man bort sig är det bara att börja om. det blir som en meditation i rörelse, skönt.

En breathwalk tar alltid ungefär en timme, men det finns många olika pass att variera mellan och flera olika moment under vandringen. Syresättning och cirkulation i kroppen ökar och andningsövningar ger bättre lungkapacitet och påverkar humöret. Breathwalk påverkar alltså både kondition, cirkulation, hormonbalans, hjärtrytm och lungkapacitet positivt.

Vi vandrar på i sakta tempo, det viktiga är att synkronisera, inte att gå fort. Det blir ofta som en behaglig promenadtakt. Efteråt gör vi några sköna stretchövningar och till sist en guidad meditation. Ett fint pass i för mig okänd miljö i Lill-Jans skogen. Funderar på om jag också vill bli instruktör. En utmärkt kombination av yoga och vandring.

Efter en enkel cykeltur genom norra delen av staden, där jag inte alls känner mig hemma, närmade jag mig mina egna trakter med hjälp av färjan från Djurgården. Det är vackert där jag bor, mina kvarter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s