Träning

Löpning, vandring, dans …

Vet du vilken den bästa träningen är? Det är den som blir av, det vill säga den träning som du verkligen genomför. När du tränar något du tycker är roligt, som stimulerar dig och ger dig energi, då blir träningen av. När du märker att du verkligen genomför dina träningspass, så blir du mer stimulerad och då blir det ännu roligare. Du blir lite bättre för varje gång och du känner att du mår bättre och bättre. För att hitta din träningsform får du prova dig fram; promenera, vandra, cykla, springa, simma, ro, klättra …. Möjligheterna är oändliga.

fitness-1348867_1920
Vad är träning för dig?

Aerobic dance är för mig en otroligt rolig träning – rytm, musik, koordination. Du kan börja enkelt, med lätta steg och lätta kombinationer. När det sitter i ryggmärgen, bygger du på med fler steg och ovanliga kombinationer. Efter utbildning till grupptränings-instruktör inom aerobic dance är det roligt att ibland leda ett danspass, även om det bara är som vikarie/ersättare vid ett enstaka tillfälle.

Löpträning är också kul, både i stan och på skogsstigar. För mig – gärna med taktfast musik i lurarna. Lyssna gärna på min musik för löpning om du vill Spotify löpning. Jag skulle gärna jobba med att leda grupper och låta flera träna tillsammans för att lära mer om både teknik, intervall och andning.

Vandring är min nya passion. Under åren på Svenska Turistföreningen fick jag möjlighet att följa med erfarna ledare på fjället och även att ta med barnen under trygga former. Sen har jag vandrat på Hardangervidda i Norge (otroligt vackert) och även en bit på pilgrimleden St. Olov i Sverige. I september 2018 gick jag två veckor på Camino de Santiago, som du kan läsa mer om här på bloggen. En upplevelse som rekommenderas och som jag planerar att fullfölja de kommande åren. Därefter också vandringsresor till Teneriffa och Korsika, härliga upplevelser och underbara öar.

Det skulle också vara kul att leda vandringsresor och vandringsträning, prata om förberedelser, behov av utrustning och vad mer man kan behöva tänka på.