Ekologiskt, Hemlagat, Kost

En slö söndag med sol

Efter gårdagens födelsedagsfirande blev det en långsam söndag med rester kvar från middagen att äta. Men en dryg timmes promenad i solen, runt Svindersviken var uppiggande och lite senare en skön bastu. Det var dagens träning.

Gårdagens mat, som vi åt slut på i dag till lunch, var ett nytt recept på rödbets- och jordärtskockssoppa som jag hämtat från boken ”Recept som förändrar världen”. Boken var en ”gåva” från Postkodlotteriet och även receptet på rotfruktssoppa därifrån har testats och fått godkänt. Rödbetssoppan serverades med en pepparrotskvarg, som blev otroligt stark, och lite valnötter på toppen. Mycket gott.  

Efter promenaden idag tog jag en bit av den eminenta chokladtårta som sonen bakade igår, det var bara chokladbotttnar, chokladfyllning, chokladfrosting och chokladgrädde! Mmmm.

Till middag gjorde vi ikväll kikärtspasta med den grönkålspesto som fanns kvar, det var dock inte mycket trots att dottern gjort en väldigt stor mängd. Så rätten kompletterades med lite broccoli, salladslök, pumpakärnor och sesamfrön. Under gårdagen serverade dottern peston till hemgjorda sötpotatisgnocchi och det blev en fantastiskt god brytning.

Nu är det slut på denna helgen och alla tidigare långhelger och vi återgår i bästa fall till en lite gråare vardag. Inte vädermässigt förhoppningsvis, men matmässigt. Nej, grå ska den givetvis inte vara, maten på tallriken, utan fylld med regnbågens alla färger. Men för min del blir det nog mest en massa goda råa grönsaker med massa vitlök, gurkmeja, olivolja och äppelcidervinäger. Det gillar magen och det gillar knoppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s