Löpträning, Livsstil, Springa

Vet ni varför det inte är vinter i Stockholm i år?

I veckan var jag ute och sprang några kilometer. Det är inte så ovanligt, det gör jag ganska ofta och försöker att komma ut året runt. Det ovanliga var att jag sprang nästan lika långt som under hösten och på min bästa tid. Så brukar det inte se ut i januari. Vägarna och även gångbanorna är i år torra och fria från både snö och is, det går att springa på dem som vanligt. Och därmed kan man hålla formen hela vintern. Jag brukar annars inte komma ut när det är risk för halka och det är det oftast ganska många månader under vinterhalvåret. Så även om man kan göra andra aktiviteter för att hålla igång konditionen och musklerna så brukar tempo och sträcka för löpning vara betydligt lägre och kortare i januari. Men inte i år, det kan vi tacka det varma vädret för.

Bild från förra vintern

Samtidigt går det ju inte så bra att åka längdskidor eller längskridskor i Stockholmsområdet just nu. Man får flytta sig ganska långt norrut för att få snö och is och det är ju trist. Nu kan jag inte säga att jag är storförbrukare av dessa aktiviteter, men skulle gärna vilja bli mer frekvent både i spår och på is. Det är och kan vara superskönt och jobbigt, det vill säga bra motion som ger bra kondition. Så behöver man inte starta löpningen från noll på våren.

Men varför är det då ingen vinter alls här i år. Ni vet det där med att det inte regnar när man tar med sig paraplyet. Vet ni vad jag köpte till mig själv och min dotter i julklapp? Precis, våra första broddar. För att vi skulle kunna springa utomhus även på vintern. Har inte fått användning för dem än tyvärr. Nu när jag har broddar blir det givetvis ingen halka, så skyll på mig för att det inte är någon vinter i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s