Livsstil, Vandring, Vinter

Träning under julen?

Vardagsmotion och rörelse under dagen tycker jag är ganska lätt att få till när man har sina rutiner. Man vet ungefär hur dagen kommer att se ut och kan planera för lunch, eftermiddag och kväll. Och givetvis se till att även helgen blir fylld med aktivitet som man gillar. Planering är för mig ett nyckelord. Det är avgörande att man under dagen har bestämt att när jag kommer hem ska jag springa, eller yoga, eller dansa, eller vandra, eller vad man nu har behov av och känner sig i form för.

Men när man firar jul och nyår och ska umgås och laga mat och dricka glögg och annat gott, kan det vara svårt att hålla rutinerna. Det är många som ska vara med och bestämma om dagen eller så är man kanske inte är i sin vanliga kända miljö.

Juldagen och Annandag jul kom vi ut och rörde på oss när det nästan var ljust, cirka åtta kilometer per dag och det får man ju säga är bättre än inget alls. Fredag var jobbdag och idag lördag blev det äntligen en tröttande vandring, lite längre än planerat och under det lilla solljus som faktiskt fanns på dagens ljusa timmar. Vi gick runt Djurgården som är ungefär 8 kilometer, sen gick vi hem också och då kom vi upp i 14 kilometer, utan paus och utan vatten, så även jag kände behov av vila.

Nu är det för min del så att jag tycker ska det bli skönt med vardag. Så att man kan börja springa och yoga lite mer. Har kört en del yogapass och varit i bastun som också faktiskt är en aktivitet, men inte i normal omfattning. Och så är det lätt att äta lite mer än vanligt. Men det jag lagt på minnet och som säkert många har hört, så är det inte det du äter mellan jul och nyår som du mår dåligt av. Det är mycket viktigare vad du äter mellan nyår och jul!

Helst skulle jag vilja ge mig iväg till lite snö och åka längd. En perfekt aktivitet på vintern för både kondition och styrka och massor med frisk luft. Då ger man också sig själv möjlighet att komma ut och träna varje dag, kanske med lite skön stretchande yoga när mörkret faller. Nån som har plats över i sin stuga ….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s