Resa, Spanien, Teneriffa, Vandring

En dag på hög höjd

Efter en vilodag med lite utforskande av själva orten Puerto de la Cruz och ett dopp i havet från en svart lavastrand beger vi oss ut på ett nytt äventyr. Vi hittar en buss som ska ta oss till Icod el Alto, högt upp men ändå nära kusten där vi föredrar att vara. Tyvärr måste vi gå hela vägen ner till centrum och busstationen för att komma på rätt buss, men vi har semester och ingen brådska. Det visar sig också att vi måste byta buss halvvägs, med en ganska lång väntan som följd, men men …

Vi stiger av en hållplats för tidigt och får en extremt hänförande utsikt på köpet. En restaurang, som är stängd, ligger precis på en brant klippkant med mycket vacker utsikt. Så vi vandrar en bit längs bussvägen och viker sedan av, enligt direktiv från guideboken, in i en liten klunga med hus. Vägen fortsätter mycket brant uppför, men ska inte vara så många kilometer lång. En förkylning drabbade P under gårdagen och är nog inte bättre idag, så vi tar det ganska lugnt. Men det är fint att gå här, vi passerar den lilla gruppen av hus och fortsätter uppåt, uppåt. Några skärmflygare håller till i branten men med tanke på att vi ska nedåt också så går vi inte hela vägen upp utan vänder.

Nere på vägen igen går vi vidare mot själva byn och det har på nytt blivit dags för lunch. Här är inte några turister, vi kikar in i en del mörka spanska barer bebodda av byns män, men som de svenskar vi är hoppas vi på att hitta något med uteservering. Vi får en plats i solen och en enkel bocadillo. en version tillP är inte så sugen på att gå så mycket längre, annars finns det en led ner mot kusten härifrån, den verkar också väldigt brant.

Så för att se lite mer av den spanska landsbygden fortsätter vi med bussen mot Icod de los Vinos för att sedan färdas längs kusten mot vår hemort. Det blir en lång resa med en lång väntan innan vi till sist är hemma igen. Vi fick både se och uppleva en hel del. Eftermiddagen avslutas med ett besök i Jardin Botanico som ytterligare adderar några kilometer till dagens sträcka. Trädgården är mycket större än förväntat och innehåller träd och växter från alla världens länder, lite spännande.

49461744_455149545015991_2339471619593863168_nDagen avslutas med ytterligare 2,5 km ner till byn och 2.5 km tillbaks, för en sen middag på en vad vi uppfattar som ganska genuin restaurang på en innergård. Massor med fisk sätter vi i oss efter dagens väldigt enkla lunch. I morgon är sista dagen och det är dags att relaxa och smälta alla intryck. Vi planerar att återvända till El Bollullo stranden som inte var så långt bort, för lite vandring, lite bad och förhoppningsvis en god paella på restaurangen ovanför.

Önskar er alla fina vandringsdagar på alla skilda resmål. Berätta gärna, alltid sugen på inspiration och nya upptäckter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s