Fysisk aktivitet, Löpträning, Välbefinnande

Hälsosam livsstil

”Löpning kan liknas vid ett bad i rent syre. Den gör att alla porer i huden öppnar sig, vädrar ut, friskar upp våra nerver, sätter kapillärernas muskler i verksamhet, syresätter vårt blod, bränner upp all slagg och aska i kroppens vävnader och skänker oss ett överskott av syre för kommande behov”. Det skrev grundaren till Hälsofrämjandet, Are Waerland, i sin bok som gavs ut 1934.

Ja löpning är verkligen bäst på alla sätt. Veckans höjdpunkt i dessa dagar med Coronavirus är träningen med Runacademy. Det är en tidsangiven happening med full aktivitet från början till slut och många glada människor. Man blir trött och det är jobbigt, men man blir det tillsammans med andra som också blir trötta. Och det är mycket glädje och mycket pep på och för varandra.

Fick till 9 km igår på en hyfsat bra tid. Mitt mål är att göra milen på en timme, målet är inom räckhåll. Bestämde att när det målet är uppnått ska jag öppna den sista champagneflaskan, present på födelsedag för två år sedan. Är inte det ett bra tillfälle tycker ni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s