Löpträning, Livsstil, Springa, Träning

För ännu bättre löpteknik

Alldeles nyligen sprang jag min 8 km runda på min bästa tid någonsin. Det var en kväll när jag bestämt mig för att gå ut lite lätt, ta det lugnt och inte pressa mig själv om jag skulle ha något litet virus som låg och lurade. Och så går det fortare än någonsin, konstigt.

Så, nu ska det bli spännande att följa mig själv när jag förbättrar tekniken ytterligare tillsammans med Runacademy Sjöstad. Träningen har kört igång och förutom det första prova-på passet med Nackagruppen har jag varit med tre gånger i Hammarby Sjöstad. Förra veckan var påskvecka och då körde jag faktiskt intervallträning både på måndagen och onsdagen, för att ta igen för veckan innan då mitt pass åskregnade bort.

Runacademy Sjöstan vår 2020
Med dotter Olivia vid Hellasgården

Två sköna intervallpass blev det alltså förra veckan, först med Nackagruppen, det vill säga vid Hellasgården och sedan med Sjöstadgruppen, det vill säga vid Hammarbybacken. För att inte bli för stor grupp har man delat upp Sjöstaden i två gruppen och sedan delar man upp oss i ytterligare tre mindre grupper när vi är på plats. Allt för att vi inte ska behöva komma för nära varandra. Det blir inte lika mycket gemenskap, inte lika mycket konversation och kontakt mellan oss, inga high-five och ingen avslutande cirkel. Men vi gör det absolut bästa av denna corona-säsong.

Det var ganska tungt och jobbigt att springa intervaller, jag är absolut bland de långsammaste, men det ger mersmak när jag känner att jag kan och gör så mycket mer än vad jag skulle gjort ensam. Springer fortare, orkar en sträcka till, tar i lite extra i avslutet och mår alldeles utmärkt nästa dag också. På torsdag är det backträning, då brukar man få ont i vaderna nästa dag. Får se vilken form jag är i denna vecka.

Vi håller avstånden
Avslutande stretch med väl tilltagen distans mellan oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s