Frankrike, Resa, Vandring

Tidig morgon – mindre varmt

Denna morgon är välplanerad. Vi stiger tidigt upp, för idag ska vi gå en vandringsled på 8 km med ganska mycket stigning och det blir fort varmt. Vi har köpt en karta över leden och vi har köpt ingredienser till lunchen, som nu fixas och packas i ryggsäckarna. Vandringen utgår från en liten by som heter Speluncato i Balangeområdet och det ska ta minst 3 timmar att gå denna sträcka.

IMG_20190828_112727Vi är igång och får en mycket vacker vandring längs en välmarkerad led, det var det som man betalade för, en garant för att leden var väl uppmärkt. Med redan klockan tio är det här i inlandet väldigt varmt. Vi har gott om vatten och pausar en del i skuggan, men också för att njuta av omgivningarna.

IMG_20190828_103621Efter flera kilometrar i utförslut börjar det så småningom att stiga ganska brant tillbaka upp till den lilla by vi kom ifrån. Men nu har vi fått in takten och det är skönt att ha kommit igång tidigt och nästan ha avverkat dagens etapp. Utsikten går inte att klaga över. IMG_20190828_114206 Den medhavda lunchen intages på torget i Speluncato efter att ha inmundigat en av Korsikas goda kastanjeöl Pietra, nästan det enda som går att köpa här faktiskt. Sedan en kort rundvandring i en liten söt by med fantastiska små gränder och hus som ligger tätt inpå varandra.

Nu är vi värda ett bad, och styr mot stranden i Lozario. Inte lika fin som Ostriconistranden, men havet är lika inbjudande. Dagen avslutas så småningom med middag på den mest närliggande restaurangen till vårt hus. Tanken var att vi skulle gå dit och tillbaka, men när det blir mörkt så blir det väldigt mörkt här i bergen, så vi tog trots allt bilen. received_715796622175550Portionerna var gigantiska, med stora franska biffar för dem som valt kött, eller var det vildsvin? Även min getostsallad var mycket väl tilltagen. Vi festade ändå till med varsin liten fin dessert och sov sedan riktigt gott.

Så har det blivit torsdag och vi är sugna på en riktigt osvensk fiskmåltid. Har inte sett så mycket av den östra kusten och vid Erbalunga ska det ligga många små fina fiskhamnar, där måste finnas fiskrestauranger också. Vi kör först till Bastia och vandrar runt lite planlöst, inte mycket aktivitet här idag. Men i Erbalunga är det betydligt trevligare. Här finns en liten marknad och en genuin by. Vi kikar in på Michelinrestaurangen Le Pirate, men tycker att det är lite väl lyxigt för en lunch. Hittar en lite mer undanskymd restaurang där vi tar plats på en terrass som hänger ut över vågorna.received_487162898497681-e1572349141962.jpegHär äter vi soppa och musslor och lokala fiskar i stora lass. Inte direkt billigt men väldigt gott. Ett bad under eftermiddagen är obligatoriskt och sen utforskar vi en gigantisk Supermarché på hemvägen där vi bland annat inhandlar kvällens middag – bläckfisk!

received_2363448910582933Denna magnifika måltid intags givetvis på vår terrass med den fantastiska utsikten som varierar stort från morgon till kväll, och från en dag till nästa.IMG_20190828_160505

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s