Frankrike, Resa, Vandring

L´lle Rousse, bläckfisk och picknick

Som de låglandsmänniskor vi är sparar vi fler kurviga bergsvägar till senare och beger oss till havet! En fin vandring i omgivningarna kring L´lle Rousse långt norrut på Korsika, med långa pauser för bad. Lufttemperaturen är hög men vattnet är perfekt tempererat. Till lunch, en efterlängtad bläckfisk, denna gång som korsikans gryta, det var gott men grillat är bäst!

IMG_20190826_105229Vi får se mycket av den norra kusten när vi drar vidare till Calvi för en mumsig glasspaus och lite mer bad i havet. IMG_20190826_160959På tisdagen kan vi tänka oss lite mer inland igen och färden styrs mot Corte. Det är så otroligt vackert överallt så det är bara att välja en ort och utforska. Men alltför lång tid vill vi trots allt inte spendera i bilen, så vi spanar i närområdet.

received_2224989674465788Många härliga korsikanska specialiteter inhandlas i butik och förtärs vid flodkanten, efter ytterligare några dopp i det svalkande flodvattnet.

IMG_20190827_131908

Så är vi stärkta för att tillbringa eftermiddagen på en 10 km lång led längs med floden. Det blir en fin vandring och naturen är fantastisk, men oj vad vi svettas.

received_489449254963953

IMG_20190824_203442

Kvällen middag på vår utsiktsterrass, blir faktiskt pasta, med en mustig grönsakssås och mycket sallad. Till förrätt, små söta inlagda bläckfiskar och massor med goda oliver. Korsika månar om sin lokalproduktion och det är svårt att hitta något som inte är korsikanskt. Det är precis i vår smak, en viktig del av en resa, att smaka regionens produkter och lokala kök.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s