Frankrike, Resa, Vandring

Bland floder och berg på liten ö

Så var då dagen äntligen här, dagen då vi skulle få resa iväg tillsammans. På min jämna födelsedag för drygt ett år sedan blev jag överraskad med en resa i present från min familj och barnens respektive. I ett fint fotoalbum fick jag välja mellan tre öar och valet föll, efter mycket vånda, på Korsika och nu den 24 augusti är vi på väg.

En hyrbil väntar på flygplatsen, första lunchen i väntan på huset i Canavaggia blir en vedeldad pizza (!) som sitter förträffligt. Jag väljer en med getost som är fantastiskt god och den korsikanska ölen Pietra, tillverkad med kastanjer, sitter fint till. Vi hinner göra matinköpen också, och det är alltid lika spännande att botanisera bland  fina råvaror som är mycket färskare än hemma i Sverige. Vi testar också att köpa ett lokalproducerat vin, Domaine Vico, som visar sig vara fantastiskt gott.

Huset som familjen valt och hyrt genom Air-bnb ligger högt ovanför den lilla byn Ponte Leccia med en vidunderlig utsikt över fantastiska bergsformationer. Vi hinner utforska de närmaste omgivningarna, ett dopp i polen och ”barnen” får till lite löpträning i den branta naturen. Sen steker vi smakrika auberginer i massor med lokalt odlad olivolja och vitlök och serverar med många andra grönsaker och sallader till. En härlig kväll där vi njuter av att vara på plats, av utsikten och planerar för några av morgondagens upplevelser.

IMG_20190824_203418
Utsikt från balkongen på Korsika

Första dagen är vi supertaggade och beger oss av mot Asco uppe i bergen. Det är floden som lockar och det ska finnas stora möjligheter till bad längs vägen. Vi är väl inte de mest erfarna när det gäller berg och bergsvägar, så här är betydligt brantare, smalare och kurvigare än vad vi kunnat föreställa oss. Också väldigt många andra som denna söndag (!) vill komma ut i naturen och bada i floden. Längs den kurviga vägen stannar fransmännen sina bilar och klättrar ner till floden som slingrar längs med bilvägen. Vi föredrar att köra fram till byn, parkera där och vandra längs något mer etablerade stigar. Vi får sällskap av en hund som vill leda ”flocken”, dvs oss, ner till floden, men vi följer inte, så han återvänder gång på gång för att visa vägen, vilket vi inte fattar förrän efteråt. Sen badar han med stor energi tillsammans med oss.

received_371141697166316IMG_20190825_111435

Det är riktigt svalt och uppfriskande i flodvattnet, temperaturen i luften är uppemot en 28 grader, lite för varmt för vandring, men vi beslutar ändå att följa en slinga upp längs berget. Det är otroligt vackert och mycket fin natur, men vi möter inte så många andra vandrare förutom en nyfiken åsna.

received_565139880687878
Efter flodbad, på väg mot utsikt

IMG_20190825_120711

Efter en sen, lång och god lunch i den lilla byn Asco, avslutas dagen med liten rundvandring i Moltifao och till sist ett riktig havsbad vid Ostriconi beach. Gnocchimiddag på terrassen med den fina utsikten.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s