Träning, Vandring, Vinter

Vandringsträning och jubileum

Det är inte varje dag som jag tar mig upp för Hammarbybacken, men idag hände det. Det var tack vare att resebolaget Swett startat så kallade vandringsträningar där alla är välkomna. Jag har ännu inte bokat någon resa med dem, men när jag lyssnar på hur taggade de andra deltagarna är inför sina äventyr blir jag väldigt sugen.

Ikväll har vi samlats ett gäng på kanske 25 personer som trotsat mörker och halka och gett sig iväg med kängor och stavar. En del har pannlampor och ryggsäck också, och det kan verkligen behövas. Vi knatar iväg längs sidovägen vid backen och har att välja mellan is eller lervälling. Jag väljer leran och det går riktigt bra. Pratar med några som ska till Kebnekaise respektive Kilimanjaro men har inte varit på något direkt äventyr tidigare.

Innan kvällen är slut har vi stakat oss uppför backen på hela 86 meter hela fem gånger och hunnit bekanta oss med flera i gruppen. Sista turen upp säger guiden att nu ska ni gå lite fortare än vad som är bekvämt, utmana er själva så kommer ni att klara kommande strapatser. Jag avstår från den sista snabba toppturen och beger mig hemåt, det blir ändå drygt 7 km innan jag är hemma igen denna tisdagskväll.

20190224_160752
Från Danvikstullsbron, inte långt kvar hem

24/2 söndagspromenad runt Hammarbykanalen, 7 km. Skön att komma ut en gråmulen söndag och ännu skönare att komma hem till en het bastu och en öl! Bästa träningen är den som man verkligen gör, vad det inte det jag sa:-)

20190219_173847
Hammarbybacken med ljus för Wordcup 2019

19/2 löptur runt Hammarby Sjöstad, 5 km. Mycket nöjd med att äntligen ha kunnat ta en första löptur efter alla is och halka. Det ligger fortfarande is på småvägar och stigar, men på de stora gångstråken gick det bra. Nu gäller det att fortsätta så att man kan komma tillbaks till höstformen. Känns kul!

Hemsida och blogg fyller ett år

Firar ett-års jubileum med bloggen idag, första inlägget såg ut så här
Första blogginlägget
Många inlägg har det blivit, men mer om vandring och löpträning än om yoga. Det kommer säkert att ändras över tid, just nu är vandringen väldigt aktuell för mig och då vill jag gärna dela med mig av det. Utövar yoga också 4-5 gånger i veckan, men det är för mig, med mig själv. Kanske kan jag under året dela med mig också av de upplevelserna. Hoppas att du vill fortsätta följa det som händer inom yoga, kost och träning under ytterligare ett år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s