Runacademy Sjöstaden
FrisktLiv, Fysisk aktivitet, Löpträning

Teknik är inte mitt ämne

men löpteknik kanske jag kan lära mig? Idag första passet med Runacademy, lärde vi oss tekniker för att undvika skador, springa mer enerigisnålt och komma framåt snabbare. Det är inte alltid det man tror är bäst som verkligen fungerar bäst.

Armen i vinkel 90 grader, arbeta mer bakåt än framåt. Luta kroppen lite framåt, men med en stolt hållning, fram med bröstet. Inga hälar först i marken utan framfot först och rulla ner på hälen. Lyft på knäna, rund rörelse och avsluta med en liten bakåtkick. Vi tränade en sak i taget och sprang fram och tillbaka bland vattenpölar i mörkret.

En lagom stor grupp på kanske 25 personer, som har sprungit förut och kan springa milen, men inte lätt, då blev det protester. Andra grupper fanns som var helt nybörjare respektive mer vana löpare. Första lektionen av 15 fram till sommaren. Det ska bli spännande att se hur mycket bättre jag blir på att springa. Kan jag förbättra min tid och orka springa längre? I september blir det halvmaran.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s