Hemlagat, Kost, Träning, Yoga

Lördag med god mat och lite träning

Vaknar trött efter en lång vecka, ett tufft backträningsprogram på torsdagkvällen och en Ashtangayogapass på fredagkvällen. Solen skiner och det är vår i luften. Jag har anmält mig till ett yogapass på Yogashala vid Zinkens damm men, inte förrän kl 13.00, så det ska man väl orka ta sig till. Vandringskängorna åker på och de 4,5 km dit går snabbt, mycket folk är ute och rör på sig på Södermalm.

Yogashala-lokalerna är stora och vackra, det är öppet hus men, bara ledarna är där. Vi blir till sist fem personer på passet som visar sig vara ett Ashtangayoga pass, jag hade hoppats på lite skön yin yoga efter mina senaste övningar. Men det är bara att köra på, trots att kroppen är trött.Ut i solen igen, snubblar över en liten butik i samma kvarter som yogan, blir nyfiken på Beyond Retro Vintage och kikar in. Det är stort, gigantiskt med massor med kunder. Det verkar finnas allt och jag som inte är ute för att shoppa vet inte var jag ska börja. Letar mig längre och längre in i lokalen, där finns även lyxiga festklänningar och en hel vägg med klänningar utan ärm. Jag hittar en stång med lite mer klädda klänningar och provar tre, varav två sitter perfekt och känns som jag. Köper båda och får plats med dem i ryggsäcken för promenaden hem.

Men, klockan har hunnit bli mer än 14.30 och ännu ingen lunch. Såg ett för mig tilltalande ställe på vägen hit som jag inte sett tidigare. Undrar om det legat på Hornsgatan länge? Går in på Mahalo och beställer en ”loaded sweet potato fries” för att ta med ut. Går ju inte att sitta inne i detta fina vårväder. Hittar en bänk och smaskar i mig, det är lite kletigt utan gaffel, men fantastiskt gott och superstor portion, orkar inte äta allt.

Men sen vandrar jag de 4,5 km hem också, en skön dag som ska avslutas med att vi testar ett nytt indiskt recept. Enkelt med två sorters linser och massa goda kryddor som kanel, spiskummin, curry, chili och färsk koriander på toppen. Det blir supergott och jag tar även lite vitt jasminris till för att det bryter av så bra mot det starka. En skön lördag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s