Caminon, Spanien, Spirituellt, Vandring

Att vandra på Caminon – starten

Dag 1.


Från Stockholm till Paris gick resan det enligt plan. Air France landade som de skulle på Orly flygplatsen utanför Paris. HOP skulle ta mig vidare till Biarritz, försenat 40 min, sen ytterligare 30 minuter och till sist 2, 5 timme. Tydligen hade ett landningshjul gått sönder och man var tvungen att byta ut hela hjulet.

Redan tidigare på Arlanda fick jag frågan om jag ska vandra Caminon. Visserligen har jag vandringskängor på mig och bär på en ryggsäck, men det finns ju andra leder att vandra än Caminon. Den som frågar heter L, vi befinner oss på en toalett före flygets avgång och även L är försedd med kängor och ryggsäck. Fast hon har sin i en skyddande bag, om det skulle bli nödvändigt att checka in den.

Vid gaten ombeds vi att checka in vårt handbagage, utan kostnad, för flyget är fullt och allt kommer inte att få plats i kabinen. Som tur är nappar många på erbjudandet, så jag behöver inte lämna ifrån mig min ryggsäck.
– Det är det första de tar bort som handbagage om de måste, säger L, ryggsäcken.

Risken att komma fram till startpunkten för min vandring, utan ryggsäck, är för stor för att jag ska vilja checka in den. Ett byte i Paris, med endast en timmes uppehåll, bäddar för risken att bagaget inte kommer med samma flyg.

I väntan på flyget som ska byta landningshjul på Orly, träffar vi N, som också ska vandra, men har checkat in sin ryggsäck. Vi möter också en äldre canadensiska på väg till Caminon, men hon har varit på resande fot så länge, så hon är bara trött. Till sist lyfter flyget mot Biarritz och vi letar oss därifrån vidare till busshållplatser som mynnar i olika riktningar. På vägen har vi träffat J som gör sällskap med L till Bayonne. Jag lyckas komma med en buss till det hotell som min vandringskompis K har bokat åt oss för natten. Det är inte långt, men mitt mellan motorvägar, flygplats och tågstation, så jag känner mig som i en typisk amerikansk film, när jag checkar in och går mot motellrummen, som alla har dörrar ut mot parkeringen.

Efter flygförseningen finns inte mycket tid kvar av kvällen, så den planerade utflykten till centrum av Biarritz blir inte av. Jag placerar mig istället i hotellets restaurang med ett glas vin och en ostbricka. Otroligt god ost, så god som den bara är i Frankrike, trots att den restaurang jag befinner mig på är så långt ifrån gourmetrestaurang man kan komma.

Dag 2. >

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s