Frisk mat, Kost, Odla giftfritt

En sommar att odla i

Vilken sommar vi har haft! Det kan inte sägas nog många gånger. Den kommer att gå till historien säger många. Ja, om den inte upprepas förstås. Att det är det här som är sommar från och med nu, med varmt och soligt utan regn från maj tom augusti. Då kommer inte den här sommaren att framstå som särskilt unik.

Men det visste vi inte i maj, att vi hade en medeltemperatur på över 20 grader under så lång tid framför oss. Att det skulle bli så varmt att det var ursäkten för att inte ge sig ut och springa. Att det fortfarande kl 20.00 var för varmt för att ens promenera och att man hängde ute i shorts och linne kl 22.00. Kväll efter kväll. I stora delar av landet och varmast var det nog i östra Svealand där jag befinner mig för det mesta.

Så det var en väl vald sommar att odla i. Om man tänker på värmen. Om man tänker på frånvaron av regn så var den mindre bra. Det gällde att vattna, varje dag, eftersom det var så varmt. Men vi lyckades få fram både svartkål och mangold och mycket basilika och persilja. En stor zucchiniplanta planterades också som gav rikligt skörd. Dessutom odlade man i familjen broccoli som käkades upp av kålmaskar (troligtvis) och grönkål som också blev länsade av masken. Fänkålen växer än och ser fin ut, vitlök har vi skördat och tomater. Tomater! En jätteodling av tomater, som naturligtvis inte klarade att bli lämnade på balkongen över semestern, trots diverse bevattningsinstallationer. Men en massa tomater hänger sig envist kvar på grenarna och går att skörda! Chilifrukterna fick följa med på semestern och de bär nu riklig frukt.
20180819_16225620180819_162357

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s