Vandring

Vandringsfötter

Vissa beslut ger mig total beslutsångest. Att köpa ett par vandringskängor borde inte vara livsavgörande och det är det ju givetvis inte. Men oj så viktigt, för mig!

I september ska jag vandra två veckor på den idag så kända pilgrimsleden Camino de Santiago. Vill gärna redan nu ha inköpt de skor som ska användas för att hinna gå in dem ordentligt. Men – vilket utbud det finns och så många val som måste beaktas.

Ska jag välja en hög, ganska kraftig känga som butikerna rekommenderar, för att avlasta foten. Ska jag välja en lättare, mindre stödjande känga som inte är lika klumpig och snällare mot värmen. Det kommer att vara varmt i Spanien även i september. Samtidigt behöver man en ganska kraftig sko för support vid tung ryggsäck. Nu ska ju inte ryggsäcken vara så tung, förhoppningsvis, men vanligtvis springer man ju inte omkring med en 6-7-8 kilo på ryggen.

Hur stor ska kängan vara, minst en storlek större än normalt sägs det, vissa rekommenderar två storlekar större. Alla skor är olika i storlek, så det är mäta som gäller. Och om jag märker, efter att ha börjat gå in dem här hemma, att det inte funkar, vad gör jag då? Köper ett par till! Och om de ändå trots alla val inte funkar för mina fötter när jag väl är på plats i Spanien, då byter jag till sandaler och så måste jag bära kängorna, hur viktig är då vikten? Ja, ni hör själva, hur jag inte riktigt kan bringa ordning i tankarna. Måste bestämma mig snart ….

St.Olovsleden, källan
Väl ingångna, läs gamla, låga Merell på St Olovsleden 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s