Livsstil, Yoga, Yogatest

Vinyasa tredje gången

Det här var en riktigt bra klass. Stor eloge till instruktören Sandra Donovan på Yogayama som ledde oss genom en mycket behagligt pass av Vinyasa. Vi fick bra förklaringar till vad vi skulle göra och hur det genomförs och det blev mycket riktigt en upptrappning i mitten på passet, som utlovat. Tyckte inte att det borde vara så jobbigt, det var lugna ganska enkla positioner, inga ytterlägen och väl instruerat. Ändå kände jag att jag blev mycket trött och verkligen jobbade med hela kroppen.

Det är ofta så att ju bättre man kan utföra alla rörelser, till exempel i ett aerobic dans-pass, desto jobbigare blir det. Om du kan stegen, turerna och alla rörelser, så kan du också vara med hela tiden och ta ut alla rörelser fullt ut, då blir det jobbigt. Till skillnad mot när du inte kan och bara försöker hänga med, då blir det inte lika mycket jobb rent fysiskt, men säkert mentalt.

På Yogayamas hemsida beskriver de Vinyasayoga som att man utforskar sambandet mellan ihopkopplande poser för att skapa dynamik och variationer som främjar kreativitet och insikt.

Sanskritordet Vinyasa betyder ”att placera” (vi) ”på ett specifikt sätt” (nyasa). I en vinyasa-stilövning är en av de grundläggande principerna hur poser är kopplade tillsammans med anatomiska teman, höfter, knän, vändningar, armbalanser etc. Principerna hittar man också i Ashtanga yogans primära till fjärde serie.

Så visst är det viktigt att inte bara testa en gång, då är det lätt att inte förstå speciellt mycket och inte hänga med, även om man som jag är van yogautövare. Den här gången upplevde jag att även denna yoga kan bli en del av mitt utövande. Det kändes mycket stimulerande och en tydlig utveckling. Rekommenderas.

köfjökjfk

jfjköajfkalj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s