Spirituellt, Vinter, Yoga

Egen yoga i vintern

För drygt fyra år sedan var min 11 månader långa utbildning till yogalärare klar. Det var en spännande resa som gav mig mycket mer än förväntat. Under några terminer höll jag yogaklasser både privat, för företag och på gym. Det var spännande och gav ytterligare en dimension till yogan. Jag fortsätter gärna med undervisningen, så mycket jag hinner.

Just nu använder jag mest mina kunskaper till egen yoga, men det har den fördelen att jag med enkelhet kan sätta mig på mattan när som helst (inte riktigt var som helst dock) och praktisera. Nu är jag så välförsedd att vi har ett stort rum till förfogande med enScreenshot_20190205-194807_Spotify underbar utsikt där jag oftast håller till och även kan låta mina listor på yogamusik ljuda ur högtalarna. Musik som kanske inte är så tilltalande för alla.

Oftast väljer jag ett av alla de 1000-tals pass som finns inom kundaliniyogan, ofta påbörjar jag också en chakraresa och går igenom kroppens åtta chakran från botten till toppen, ett per dag. Men något av det bästa med kundaliniyogan är, tycker jag, att jag kan välja så fritt beroende på vad jag känner att jag behöver. Ibland är det ett hårt fyspass man längtar efter, en annan dag vill jag bara vila i det spirituella. Kroppen avgör, dagsformen avgör och det går att anpassa till det behov som finns.

Utanför terrassdörrarna ligger snön djup även om den nu håller på att smälta. Det är fortfarande vinter och vi kan förvänta oss ytterligare en hel del kyla och snö innan det blir vår. Det är skönt att sluta ögonen och sakta låta sig flyta bort i yogas värld, där de enda tankarna är att hålla nästa position. Efter några olika positioner flyter det på och jag känner att hjärnan inte flimrar iväg åt andra håll. Till sist, savasana, vilan, i en aktiv men avslappnad position. Quiet body, quiet mind. Energin är påfylld.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s