Resa, Spanien, Teneriffa, Vandring

Julafton bland spanska familjer

Här satt vi och åt lunch på självaste julafton. Våra bordsgrannar var flera släkter med spanska familjer som samlades i allt större sällskap och blev mer och mer högljudda.

Vi landade på eftermiddagen på lille julafton och efter en väldigt tidig morgon och en urkass lunch ombord gick vi ner till första restaurangen med utsikt, Bellamar, och åt en trevlig middag. När man just landat från ett mörkt och kallt Stockholm är känslan oslagbar att plötsligt befinna sig omfamnad av värme, omgiven av havets vågor iklädd endast en bararmad klänning. Vi får bra servering med hjälpsamma servitörer och en enkel men väl utförd middag med två sorters bläckfisk och spenatkroketter. En San Miguel passade bra till.

Det blir en tidig kväll, vi är också sugna på att börja utforska omgivningarna, men jag är orimligt trött och finner mig väl tillrätta i en skön säng på lägenhetshotellet Teide Mar. Nästa morgon ger vi oss iväg och har valt en kortare kustled för att uppleva havet! Det tar en stund att ta sig genom staden men sen kommer vi ut på en härlig sträcka som dock är lite längre och lite brantare än vi tänkt oss. Gammal ångstation för båtar och bevattning Så småningom tar vi oss uppför en brant och hittar fram till Mirador San Pedro, där det ska finnas lunch. Kyparen föreslår dagens fisk och skaldjur och försäkrar att den är färsk, så vi känner oss hungriga och slår till. En härlig tallrik med flera olika fiskar, musslor, snäckor, räkor och bläckfisk placeras på bordet tillsammans med områdets specialitet, saltade små potatisar med grön och röd sås. Vi förser oss och äter med god aptit medan borden runt omkring fylls på med respektive familjs medlemmar som stojar och stimmar inför julaftonens festligheter. 48387407_10215383962164641_8630857684641382400_n

Vandringen tillbaks till vår egen by går ganska bra, vi är nöjda och trötta när vi vilar en stund på rummet. Lite senare är vi ännu mer nöjda med att ha slagit till med en stor lunch. Julafton är familjens afton och inte många restauranger är öppna. Vi hamnar på det värsta ställe jag någonsin ätit, dvs jag äter inte ens för det smakar så ofräscht och ofärdigt. Som tur är har vi lite ost och vin på rummet och somnar så småningom gott.

God Jul alla!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s