Caminon, Spanien, Spirituellt, Vandring

Musik och vin

Dag 10, 19 september

Nu är det Logrono som hägrar, där ska det vara vinfestival, så vi (läs K) har förbokat en säng för att vara säkra på en plats. Det är bara 10 km vandring idag utan några stora stigningar. Vädret är fortsatt fint, sol och varmt men inte för varmt, perfekt vandringsväder faktiskt. Längs hela leden under dessa våra tio dagar har vi sett mycket fin växtlighet, inte bara vinrankor och olivträd. Längs dikeskanten växer ofta Cikoria, en mycket vacker liten blå blomma som förr användes som kaffesurrogat i Sverige. Stora björnbärssnår kantar också vägen. Och här snackar vi stora! Fortfarande fyllda med mängder med mogna björnbär.

Så traskar vi in i Logrono efter att ha korsat över en stor trafikerad bilväg ett par gånger, vilket givetvis inte är så kul. Vi hittar ganska lätt till Hostel Winederful och tas emot av en trevlig tjej som sitter i receptionen i en lika trevlig lokal som serverar både fika och bardrycker. Det här är det absolut bästa sovstället hittills. Vi visas in till ett rum med sex bäddar, men bäddarna är längs väggen, har egen sänglampa, stor låda för ryggsäcken med lås och ett kraftigt draperi att dra för på den sidan av sängen som är öppen. Perfekt helt enkelt, för att vara ett hostel.

Efter en inte helt lyckad lunch vandrar vi runt i staden och tar del av vinfestivalen. Flera torg är uppdukade med bord för mat och dryck, men de är också inhägnade så man löser en biljett och kan sedan ta del av det som serveras. Gatorna fylls av musik från små ambulerande orkestrar som spelar medryckande och rolig spansk musik i riktig festivalklass. K säger att de är proffsiga för de kan leka med sina instrument och spela avslappnat.

Kvällsliv
Vi går som vanligt och vilar lite innan en middagsplats ska letas upp. Vi har sett några typiska restauranggator som vi återvänder till och funderar på om vi kanske ska shoppa runt och bara äta pinchos på olika ställen. Sen blir det tyvärr fullt överallt så vi återvänder till vårt säkra kort och får en fantastisk fisk med gott vin av en mycket behaglig och perfekt kypare. Desserten är i en klass för sig, chokladfondant med bär och hemlagad vaniljglass. Den eventuella viktminskning som ägt rum under vandringen försvann denna dag och kväll.
20180919_195507

Dag 11 & avslut >  

En reaktion till “Musik och vin”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s