Caminon, Spanien, Spirituellt, Vandring

På väg mot Estella

Dag 7

Natten förflöt utan avbrott, vi ger oss snabbt iväg nästa morgon, men att fotografera den vackra och berömda bron över Rio Arga hinner vi med. Det är en vacker morgon och vi har en vacker dag framför oss. Efter drygt 22 kilometer utan några större stigningar ska vi komma fram till Estella som ska vara en ganska stor stad. Leden passerar flera små fina byar; Mañeru, Cirauqui och Lorca.

20180916_093637.jpg

Vi njuter i solen, njuter av sällskapet, av varandra, oss själva och av att kroppen hänger med och vill fortsätta vandra. I lugnt tempo efter en fin lunch i skuggan, strövar vi in i staden och möts av vår gamla kompis D. Han sitter och väntar på någon och byter några positiva meningar med oss. Genom hela staden går vi även denna dag, Hostel Volante är bokat och ligger på andra sidan, men idag har vi ork. Så vi checkar nöjda in på ett tre-bäddsrum i vad som känns som ett hyreshus, där värden verkar spendera sin tid i sitt vardagsrum, som också tjänar som reception. Men det är rent och prydligt med egen dusch och toalett.

Kvällsliv
Efter sedvanlig rutin, med tvätt och dusch, ska vi ut och se stan och hitta något gott att äta. Vi vandrar runt lite planlöst i de äldre delarna men ser inte så många restauranger. Söker efter restaurangdistriktet och beger oss dit. Inte så mycket öppet än, vi har inte fattat det där riktigt, de spanska restaurangerna är inte öppna kl 19.00. Vi hittar en som snart ska öppna och fortsätter flanera en stund. Möter D igen, som hittat sina vänner och också ska äta. Vi skiljs åt, men strax kommer han springande i högsta fart efter oss. Han har hittat en restaurang i vår smak som han bara måste förmedla. En med en vegetarisk pilgrimsmeny! Vi tackar givetvis och går för att se vad detta kan innebära.

Restaurang Mundo ser inte så mycket ut som en restaurang, mer som ett fik. Men vi kollar på menyn och blir intresserade av att prova. Det är inte det sedvanliga innehållet, det ser gott och spännande ut. Den holländska ägaren tar emot oss med öppna armar 20180916_191845.jpgså vi slår oss ner för att beställa. Tre-rätters menyn är antingen med kött eller vegetarisk.  Jag väljer en kikärtssoppa med spenat som förrätt och en slags falafel till huvudrätt. Desserten har jag glömt, det var både god öl och gott vin också. Allt var mycket gott, rekommenderas.

När vi nästan ätit klart hittar några av våra camino-vänner oss och bestämmer sig för att göra oss sällskap. Några till dyker upp och borden flyttas runt så att alla får plats. Ytterligare ett par engelsmän slår sig ner och så två engelska damer som redan ätit men gärna är med och pratar. Det blir en intressant kväll med långbord längs gatan och många intressanta samtalsämnen runt bordet. Vi vandrar så småningom ”hemåt”, nöjda med vår dag. Försöker sedan boka plats i Los Arcos, men det är lite för sent och vi är lite för trötta. Sover hyfsat, men lite trafikstört läge, så tidigt på morgonen när långtradarna börjar dundra förbi, sätter jag i öronpropparna. Vaknar av att L står böjd över mig och har stökat runt ett slag i rummet. Obehagligt och ovant för mig att sova så djupt.

Dag 8. >

En reaktion till “På väg mot Estella”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s