Caminon, Spanien, Spirituellt, Vandring

Los Arcos nästa

Dag 8

Så var det då dags igen, en ny dag med vandring. Ska jag välja den ljusgrå träningströjan eller den mörkgrå t-shirten i ull? Det finns egentligen bara ett val, den ena hänger på tork och kommer att torka på ryggsäcken under dagen för att användas i morgon. Väljer också en av de svarta sidentrosorna från SidenSelma, riktigt stora och superbekväma, det skönaste jag någonsin köpt. Torkar fort gör de också. Strumpor till det, icebreaker i mestadels ull, superbra, torkar fort och som andra lager en tjockare ullstrumpa som inte torkar så fort.

Jag är väldigt nöjd med min utrustning, den har kostat mycket mer än jag trodde att jag skulle investera i prylar och kläder, men jag räknar med att allt ska användas många långa veckor på vandringsleder i många länder. Det enda som inte är nytt är kepsen, buffen och fjällrävenbyxorna som blir till shorts. Den lilla magväskan från Svenska Turistföreningen är också väldigt gammal, den kommer hålla länge än.20180917_084827.jpg

Idag ska vi passera Bodega Irache. Nja, vi  kanske inte ska passera en ”Fuente del Vino”, men vi är inte så imponerade. Här finns en källa med vatten och en källa med vin. Ja som svensk är det ju ganska iögonfallande att kunna fylla sin flaska med vin lika lätt som med vatten, men här i Spanien, där en flaska vin inte kostar så mycket ens på restaurangerna, så känns det inte så viktigt. Vi skippar vinet och nöjer oss med att bära på dagens vattenranson. Vin får vi säkert till kvällens pilgrimsmeny.

Nu ska vi upp på en liten topp igen och det är rätt trevligt att vandra uppför. Tar hjälp av stavarna och njuter av utsikten. Det är värre nerför, väldigt brant idag, och väldigt smala stigar, nästan bara som en rännil, det går inte ens att zick-zacka. Efter toppen är det rätt ödsligt men med vidsträckta vinfält, så en och annan 20180917_110736.jpgpaus bland druvorna känns inte fel.

Så till sist, Los Arcos, en ganska liten stad. Eftersom vi inte lyckades boka något albergue i gårkväll, så hittade K ett hus åt oss via Booking.com. Vi står framför porten till villan och får inget svar. Telefonnumret funkar och grannen kommer ut och pratar spanska med värdinna i luren och får direktiv hur han ska släppa in oss. Här är spatiösa utrymmen, vi väljer varsitt rum och fyller tvättmaskinen. Men först – lunch i solen på torget. Calamari till mig, sallad till K och varsin öl. Lite vila i huset och lite kommunikation på sociala kanaler i trädgårdens eftermiddagsvärme.

Kvällsliv
En av våra vänner från Estella planerar kvällen och kallar samman alla han hittar till middag vid 19.30 på stadens torg. Det ska bli kul, lika härligt som gårdagskvällen om inte bättre. Vi är i god tid, hungriga som vanligt och går för att ta ut lite cash. Regnet hänger i luften och plötsligt drar starka vindar fram genom gatorna. Byborna får fart och kastar sig över flaggor, stolar och annat löst. Andra kastar sig i sin bilar eller på cykeln och drar hem för att rädda det som står ute. Vi tänker på vår tvätt, vad som ska hända med den under tornadons framfart över området. Vinden upphör lika snabbt som den började men nu kommer regnet.

Det blir inte den sköna gemensamma camino-middagen på torget vi hade sett fram emot. Alla står lite handfallna och avvaktande. En del tänker beställa pizza och äta där de bor, men vi andra lyckas få en restaurang att öppna upp i källaren som strax fylls med folk. Det blir en konstig stämning, lång väntan på mat, en del som inte tycker det är så gott och andra som ska upp extra tidigt för en extra lång dagsetapp. Kvällen blir inte så sen, K, L och jag köper vin och nötter i butiken och drar oss tillbaka till köket i vårt eget hus. Lite mysigt tjejsnack i köksmiljö blir en bra avslutning på dagen.

Dag 9. >

 

En reaktion till “Los Arcos nästa”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s