Hemlagat, Livsstil, Träning

Livet på landet

En vecka i Roslagen, en vecka i Skåne och en vecka till i Roslagen, denna gång med alla barnen. Härliga semesterveckor med andra ord.

Båda mina vuxna barn och deras respektive är matälskare och mycket intresserade och nyfikna matlagare. Så denna vecka har det blivit mycket mat, det vill säga mycket god mat. Vi har njutit av svenska tapas, torskrygg med picklade grönsaker, pizza med både vita bönor i degen och traditionell, indisk kikärts- och tofugryta, zucchinigratäng mm. Och icke att förglömma, de goda desserterna.

Ovan några bilder från kväll nummer två, så mycket gott att bilderna får tala. Kväll nummer tre ser du nedan, den bestod av en fint foliebakad torskrygg med picklad gurka och rosépeppar och en liten trendig dessert med glass dränkt i espresso.

Kväll nummer fyra serverades pizza i stora lass och sedan försökte vi klämma ner även en italiensk ricottakaka.

Dock, icke bara mat, en hel del träning och trädgårdsarbete ingick i veckan

Cross fit, löpning, cirkelpass och yoga stod på veckans program, kryddat med vedklyvning, sågning, stapling och annat smått och gott. Och så givetvis, kubb, badminton och några promenader. Bad, lite mer bad och ytterligare bad. Vilken vecka!

Veckan avslutades tillsammans med bror och kusiner. Det är inte så ofta vi ses så det fanns mycket att uppdatera. Ett parti kubb hann vi med, vi lät gästerna vinna de tre första platserna.

Förutom all den från grunden lagade hälsosamma maten, så blev det ett avsteg. Inköpt fikabröd från Rådmansö bageri. Till och med jag, som faktiskt vanligtvis inte är ett dugg sugen på söta kakor, lät mig väl smaka av dessa delikatesser. Det måste ha varit det mysiga sällskapet.

Avslutningsvis trädde matsvinnets mästarinna in som lunchkock och fick till en rejäl kylskåpsrensning. Tack för fantastiska semesterdagar i ett underbart vackert Sverige.

Inget matsvinn här inte

Lördagens middag bestod sedan i alla enkelhet av kikärtspasta med grönkålssås. Ganska gott det också. Blev ingen bild på det …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s