FrisktLiv, Immunförsvar, Livsstil

Ett nytt mycket bättre år

Nyårskrönika? Inte riktigt, men några tankar inför det nya året. Det ligger mycket symbolik i något nytt, 2021 istället för 2020, inte så stor skillnad egentligen. Dagarna rullar på, den ena den andra lik och temperatur och ljus utomhus är så gott som det samma alla dagar i november, december. Solen glimtar till ibland, men har inte så många timmar på sig att lysa och synas på dessa breddgrader.

Men snart, mycket snart, blir det ljust hela dygnet och varmt, så varmt att vi kan vara ute hela tiden. Samlas runt bordet på terrassen och sitta länge och prata och diskutera. Dela med oss av erfarenheter om livet och ett friskare liv. Kanske att många redan nu har kommit till insikt om hur viktigt det är med ett starkt immunförsvar och att de själva kan påverka sin nivå av hälsa väldigt mycket. Jag hoppas att det nya året för med sig en medvetenhet om att jag själv är delaktig i hur jag mår, beroende på vad jag gör, vad jag äter och hur jag tänker. Det finns inga snabba lösningar och det finns inte en enkel lösning för alla.

Men först ska vi vänta in det nya året. Det blir en meny med mycket sötpotatis, en ganska ny favorit som innehåller massor med nyttigheter och kan anrättas på otroligt många olika sätt. Det blir inget bubbel i år, vi har ingen fest, bara middag, och jag är inte så förtjust i bubblorna. Men vin är gott att dricka till, ekologiskt är bättre även om det också innehåller en hel del tillsatser som kroppen inte mår så bra av.

Några fyrverkerier vill jag helst inte se heller, älskade skådespelet som ung, men nu vet vi mer om hur mycket gifter som släpps ut i miljön och hur både vilda och tama djur plågas för att vi människor ska leka med ljud och ljus. Men mysigt att gå ut i natten, ringa in och skåla in nyåret, kramas och lova att nästa år ska bli mycket bättre.

Kanske gör jag några mumsiga nöt- och dadelbollar också …

Önskar oss alla ett riktigt Gott Nytt År! Ett riktigt gott nytt år med många nya spännande upplevelser, i naturen, på tallriken och inte minst tillsammans i gemenskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s